Washington vyradil obhajcov titulu z Bostonu, Chára je voľný pre MS

26.04.2012 Celý región

New York 26. apríla (TASR) - Hokejisti Bostonu Bruins minuloročný zisk Stnaleyho pohára neobhája. Stopku im v 1. kole play off zámorskej NHL vystavili v noci na štvrtok hráči Washingtonu Capitals, ktorí triumfovali v metropole štátu Massachusetts 2:1 po predĺžení a vyradili tak obhajcov titulu.

Konečné rozhodnutie priniesla tretia minúta predĺženia, v ktorej Joel Ward zvládol na jednotku dorážku strely Mikea Knublea a poslal tak svoj tím do semifinále konferencie.

Bruins dopadli ako Blackhawks v minulej sezóne, keď aj tí vypadli ako držitelia Stanleyho pohára ihneď v prvej konfrontácii play off. Posledným tímom, ktorý dokázal dvíhať dva roky po sebe nad hlavu trofej, boli hokejisti Detroitu Red Wings. Tí vyhrali vyraďovacie boje v roku 1997 i 1998.

Zdeno Chára odohral v drese zdolaných viac než 27 minút a pripísal si na konto posledné tri "zámorské" strely v tomto ročníku. Obranca si ešte môže predĺžiť sezónu účasťou na MS vo Fínsku a Švédsku, tréner reprezentácie Vladimír Vůjtek ho zrejme bude kontaktovať v priebehu najbližších hodín.

1. kolo play off:

Východná konferencia:

Boston - Washington 1:2 pp

/konečný stav série: 3:4, ďalej postúpil Washington/
 

Vyberte región